2009.10.26. 09:07| Szerző: Sunyka

Szexallergia

Harold Maxwell, a West Middlesex Egyetemi Kórház pszichiátere figyelte meg, hogy néhányan a szexuális együttlét után, vagy akár csak az erotikus gondolatoktól is heves és megállíthatatlan tüsszentőrohamot kapnak. A Journal of the Royal Society of Medicine című folyóiratban megjelent tanulmánya szerint lehetséges, hogy ezekben az személyekben interferencia keletkezik a vegetatív idegrendszerben (amely a szervezet működésének akarattól független szabályozója), és ezért aktiválódnak a tüsszentést kiváltó idegek a szex vagy az erotikus gondolat hatására.

A kutató és csoportja a klinikán egy középkorú férfival találkozott, aki minden erotikus képzelődés után tüsszentőrohammal küzdött. A szakirodalom mindössze egyetlen hasonló esetet jegyzett fel 1972-ben: az akkor 69 éves férfi hasonlóan prüszkölt minden egyes orgazmus után.

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://capaember.blog.hu/api/trackback/id/tr481475391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása