2009.10.26. 19:00| Szerző: Sunyka

A sperma is okozhat fulladással, kiütéssel járó súlyos allergiás rohamot. Kezelni nem könnyű, a megoldás lehet az óvszer vagy a sok szex.

A tipikus beteg 20-30 év közötti nő, aki épp túl van az első szexuális közösülésén, és az aktus után nem sokkal kiütéseket, égő szemfájdalmat, hasmenést, alhasi fájdalmakat és légzési nehézségeket tapasztal. De az allergiás reakció férfiaknál és olyan nőknél is kialakulhat, akik a terhességet vagy a szülést követő szexmegvonás után először közösülnek újra. Az esetek többségében az allergiát a sperma egyik fehérje-összetevője okozza. Egyelőre még nem sokat tudni a betegség pontos mechanizmusáról, az viszont biztos, hogy súlyos esetben a spermaallergiás nő csak mesterséges megtermékenyítéssel eshet teherbe, úgy, hogy a beavatkozás előtt a férfi spermáját speciális kezelésnek vetik alá. Mivel nagyon ritka betegségről van szó, ezért nehéz diagnosztizálni, és az orvosok gyakran tévesztik össze gombával vagy különböző nemi betegségekkel.

Megoldás:Az allergiás betegek egyébként különböző partnerekre eltérő reakciót mutathatnak, de akkor sem kell elkeseredni, ha valaki nem passzol új partneréhez. Brian Alexander szerint a probléma megoldása egyrészt az óvszer, másrészt a nő folyamatos, kis dózisban történő hozzászoktatása az idegen fehérjéhez. Ilyenkor azonban a hatékonyság növelése érdekében a párnak legalább 48 óránként szexelnie kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://capaember.blog.hu/api/trackback/id/tr1001475378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B1T30 2009.10.27. 21:03:19

Milyen rossz lehet... :D

Taz03 2009.10.30. 14:09:56

Igazából ennél nagyobb faszságot én még sehol nem olvastam:D
süti beállítások módosítása