2009.08.11. 11:00| Szerző: KeRge

Még február első hetében hozták nyilvánosságra az elmúlt év legidiótább haláleseteit, azaz a Darwin-díj 2008 nyerteseit. A lufis pap, a Batman nyugdíjas és a nem liftszerelő fémtolvaj esete (bár lehet nem illene mások halálán vicceskedni, de mivel mi parasztok vagyunk megtesszük)

 

 

A Darwin-díj 2008 nyertesei

1. Egy brazil pap több száz héliummal töltött lufival repült, hogy megdöntsön valami hülye 19 órás repülési rekordot. Annak idején volt ez még a híradókban is. A lufikat állítólag kényelmes székre kötötték, hősünkre mentőmellényt (és gondolom pelenkát) operáltak, majd csomagoltak neki szendvicset, műholdas telefont és GPS-t.
A terv az volt, hogy a tengerparton végig a szárazföld felett repked, de a szél elfutta az óceán felé. Telefonon segítséget kért, de a pont erre az esetre magával vitt GPS helymeghatározót nem tudta használni. Elfelejtette megtanulni használatát és nem tudta megmondani a mentőalakulatnak, hogy hol szárnyal. Az rejtély, hogy telefonon miért nem lehetett elmagyarázni neki az eszközhasználatot, de ettől még az eset megtörtént, vitte a Darwin díj első helyét.

2. Idős úr, luxus sportkocsi, nagy forgalom, vasúti átjáró. A lépésben haladó sorban egy 68 éves olasz férfi sportkocsijában éppen egy vasúti átjáróban a síneken várta, hogy pár métert haladjon a menet. A sor nem haladt ellenben a sorompó lezárult előtte is, utána is. Egyet sem tétovázott ezüstérmesünk, nyomban a vonat elé indult és Batman módjára megpróbálta megállítani azt. Nem sikerült neki. 30 méteres repülés után teljesítette a nevezési feltételeket.

3. Egy csehországi fémtolvaj bizonyította, hogy a vasazás nem ész szakma. Egy használaton kívüli épületben a liftaknában lévő fémkábeleket próbálta forintosítani koronásítani, amikor a látszólag feladat nélküli darabokat elkezdte fűrészelni. Elnézte. Az ellensúly kipréselte belőle a legjobbat, ami ide egy harmadik helyre volt elegendő.

Címkék: halál darwin hülyeség díj  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://capaember.blog.hu/api/trackback/id/tr41301408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása