2009.08.05. 09:59| Szerző: Othello

A post kicsit gusztustalan lesz de hát ilyen az élet...

Az ize.hu-n találtam egy linket, ami egy tízes listára mutatott. Részletek alább, de a gyengébb idegzetűek inkább csináljanak mást :D

Zombik. A B-kategóriás horrorfilmek kedvelt szereplői... de vajon tényleg csak fikció? Kis sorozatomban bemutatok 10et Földünk legfurcsábban szaporodó élőlényei közül.

10. Pseudacteon

A Pseudacteon nevű légyfajta, melynek 110 alfaja ismert, a dél-amerikai vörös tűzhangya élősködője. A pseudacteon legyek a hangya torába helyezett petékkel szaporodnak. A legelső lárva a hangya fejébe vándorol. Ezután a vérnyirokon, izomrostokon és idegrostokon élősködve fejlődik.Végül a lárva teljesen kiszipolyozza a hangya agyát, ami emiatt kb. 2 hétig céltalanul kóvályog. 2-4 hét elteltével a lárva egy enzimet termel, ami feloldja a vékony membránt ami a hangya fejét a testéhez kapcsolja, így a fej leesik. A leszakadt fejből kikel a légy lárvája, és amint megkeményednek a szárnyai, új áldozat keresésére indul. A legyek körülbelül 2 napig élnek, a levegőben párosodnak, majd megtámadják a hangyákat (minden támadással egy-egy újabb petét helyezve az áldozatba).

Folyamatosan fordítom őket, a postok időzítve jelennek majd meg.

 

Címkék: beteg gusztustalan zombi légy lárva  |   | 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://capaember.blog.hu/api/trackback/id/tr571289874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KamkOoR. 2009.08.05. 11:36:45

fincsa. pont reggelizni akartam. nem jött össze :( amúgy undorító, de érdekes :D
süti beállítások módosítása