2009.08.05. 19:24| Szerző: KeRge

2004-hez hasonlóan ebben az évben is a terroristák diadalmaskodtak és megint csak a távol keleten... levél bomba helyett azonban most pokolgéppel jártak szerencsétlenül... Ha kiváncsi vagy a foyltatásra olvass tovább...

 

A világ legtöbb országában az órák átállítása a tél, illetve a nyár
beköszöntével nem okoz különösebb problémát. Nem így volt ez 1999 szeptemberében, mikor is néhány megkavarodott palesztin terrorista önmagát robbantotta fel.

A dolog úgy esett, hogy Izrael régóta ragaszkodik az órák korai
átállításához, hogy az ne okozzon fennakadást a napkelte előtti imák menetében. A palesztinok viszont persze nem hajlandóak az úgymond “Cionista Idő” szerint élni, így aztán a két hetes ütemezés mindenkit megbolondít.

Történt tehát, hogy egy vasárnap reggelen, izraeli idő szerint 5:30-kor két különböző városban, teljesen egy időben felrobbant két bomba, megölve három terroristát akik a helyszínre szállították azokat. A hatóságok eleinte azt hitték, hogy az idő előtti robbanás oka a bombák amatőr kivitelezése volt, ám az alaposabb vizsgálat fényt derített az igazságra.

A bombákat palesztin területen készítették elő, ahol még a nyári
időszámítás volt érvényben. A szerkezeteket szállító sofőrök órája már előre volt állítva, azt azonban elfelejtették megtudakolni, hogy a bombák időzítőjét kinek az órája szerint állították be. A
feledékenységüknek nagy ára volt, még útközben felrobbant velük mindkét pokolgép. Megérdemelték az 1999-es Darwin-díjat.

A bejegyzés trackback címe:

https://capaember.blog.hu/api/trackback/id/tr451291157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása